Zatvorena četiri hotela, otvara se deo jednog

Bez autora
Jun 30 2013

Hotel „Grand Niš“ biće svečano otvoren sredinom sledećeg meseca, a za početak gostima će biti dostupna dva sprata sa 48 soba od ukupno šest spratova sa 120 soba. „Grand Niš“ je već dobio kategoriju „četiri zvezdice“. Reč je o takozvanom „pametnom hotelu“ koji će raspolagati najsavremenijom elektronskom opremom i instalacijama, tako da će preko jednog kompjutera, recimo, moći da se prati kolika je temperatura u hotelu, koja sijalica ne radi i da li je gost u sobi. Hotel će imati i sobu za goste sa posebnim potrebama koja je opremljena da i takvim klijentima omogući udobnost. Imaće takođe banket salu, salu za konferencije, kafe bar, kao i fitnes i spa centar. To je jedan od najsavremenijih i najboljih hotela u Srbiji. „Grand“ je „potpuno nov“ iako je nastao rekonstrukcijom hotela „Niš“, koji je u sastavu niškog Srbija-turista.

Zatvorena četiri hotela, otvara se deo jednogHotel „Grand Niš“ biće svečano otvoren sredinom sledećeg meseca, a za početak gostima će biti dostupna dva sprata sa 48 soba od ukupno šest spratova sa 120 soba, saopštila je juče hotelska uprava.

Na konferenciji za novinare rečeno je da je „Grand Niš“ već dobio kategoriju „četiri zvezdice“. Reč je o takozvanom „pametnom hotelu“ koji će raspolagati najsavremenijom elektronskom opremom i instalacijama, tako da će preko jednog kompjutera, recimo, moći da se prati kolika je temperatura u hotelu, koja sijalica ne radi i da li je gost u sobi. Hotel će imati i sobu za goste sa posebnim potrebama koja je opremljena da i takvim klijentima omogući udobnost. Imaće takođe banket salu, salu za konferencije, kafe bar, kao i fitnes i spa centar.

Menadžment niškog „Granda“ ocenio je da je to „jedan od najsavremenijih i najboljih hotela u Srbiji“. Prema rečima menadžera, „Grand“ je „potpuno nov“ iako je nastao rekonstrukcijom hotela „Niš“, koji je u sastavu niškog Srbija- turista. Oni su podsetili da je finansijska sredstva za rekonstrukciju obezbedila američka kompanija Junivorld, Srbe Ilića, koja je većinski vlasnik „Srbija-turista“. Prema aneksu ugovora koji su prošlog januara potpisali Junivorld, Agencija za privatizaciju i Srbija-turist, ova američka kompanija obavezna je da u „pretvaranje“ hotela „Niš“ u „Grand Niš“ investira 3.362.997 američkih dolara. Aneks je obavezivao Junivold i da rekonstruiše „Niš“ u roku od 18 meseci, što nije poštovano.

Hotel „Grand Niš“ nalazi se u strogom centru grada. Preko puta njega je hotel „Ambasador“, takođe u sastavu „Srbija- turista“ i jedan od simbola Niša, koji je u aprilu ove godine zatvoren zbog „loših poslovnih rezultata“. Nešto ranije zatvoren je i motel „Nais“, kod naplatne rampe na ulazu u Niš. Zatvoreni su i hoteli „Ozren“ i „Partizan“ u Niškoj Banji, dok je hotel „Srbija“, takođe deo Srbija-turista, i takođe u banji, prodat. Na pitanja Danasa kada bi „Ambasador“, „Nais“, „Partizan“ i „Ozren“ ponovo mogli da počnu da rade, koja smo sredinom aprila više puta uputili Iliću, do danas nismo dobili odgovor.

Nepoznanica

Hoteli „Ambasador“ i „Nais“ sigurno neće biti otvoreni ove godine. Ne zna se ni kada bi oni mogli da počnu da rade jer su za to potrebna velike investicije- rekao je Marko Đorđević, menadžer „Granda“, odgovarajući na pitanje novinara: kada će početi da rade dva najveća niška hotela koja su u sastavu „Srbija- turista“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik